MENU
The Tour 2018
Branche: consumer
20-06-'18
Relatiegeschenken & premiums

Samsung

Upcycling: Unieke collectors items Tour de France 2018

We kregen de vraag of we een unieke serie van 21 verschillende Samsung Galaxy telefoonhoesje konden maken van gebruikte wielrenbanden van Team Sunweb.

Tijdens de Tour van 2018 konden wielerfans na elke etappe een uniek Samsung Galaxy smartphonehoesje winnen, gemaakt van de band van een Team Sunweb-renner. De wielrenner met het meest heroïsche verhaal van die dag levert de band in. De fan met de meest originele vraag aan de betreffende renner wint het Tour 2018 collectors item.

 

De oplossing

De grote uitdaging bij upcycling is het afvalproduct na verwerking waardevoller en zelfs mooier te maken. De telefoonhoesjes zijn door een 3D laser artist handgemaakt en gegraveerd met de naam van de renner en de route. De kroonjuwelen zijn de tijdrit-hoesjes, maar de hoofdprijs was het Alpe d’Huez hoesje. Alle collectors items kwamen in een luxe box en met certificaat van echtheid.

Het resultaat

Elke etappe 1 heroïsch verhaal. Elke etappe 1 ultiem collectors item. Vele wielerfans werden bereikt door samenwerking met mediapartner RTL. Wielerfans konden in het tv-programma Tour du Jour op RTL 7 een vraag stellen aan de Team Sunweb-renner van de dag, om zo mee te dingen naar een hoesje.

Bekijk al ons werk